A macaron (French pronunciation: [makaˈʁɔ̃])[1][2] is a sweet confectionery made with egg whites, icing sugar, granulated sugar, almond powder or ground almond, and food coloring. The macaron is commonly filled with buttercream or jam filling sandwiched between two cookies. Its name is derived from an Italian word "maccarone" or "maccherone". This word is itself derived from ammaccare, meaning crush or beat, used here in reference to the almond paste which is the principal ingredient.[3] It is meringue-based: made from a mixture of egg whites, almond flour, and both granulated and confectionery sugar.
The confectionery is characterized by its smooth, domed top, ruffled circumference (referred to as the "foot"), and flat base. It is mildly moist and easily melts in the mouth.[4]
Das allererste Mal selbstgemacht. Gar nicht so schwer wie befürchtet!
Entschuldigt die Bildqualität, bevor ich auf die Idee kam, die Macarons mit einer guten Kamera zu fotografieren, waren sie auch schon weg... *oooops* Deswegen nur iPhone Bilder:Gebacken habe ich nach
diesem Rezept, für die unteren Schokoladen Macarons habe ich das Rezept natürlich schokoladig verändert (Kakaopulver für die Teigmasse, dunkle Kuvertüre für die Ganache).
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